A.C.S. Mostiștea Ulmu

 
Echipa noastră a promovat în sezonul 2018-2019 în Liga a 3-a. Ulmu este o localitate din județul Călărași iar Mostiștea vine de la denumirea lacului ce străbate comuna Ulmu.
Mostiștea Ulmu a fost înființată pentru prima dată în anul 1970. Denumirea este preluată și reînființată în decembrie 2018 ca Asociația Club Sportiv Mostiștea Ulmu.
Câștigătoare Cupa României, faza pe județ 2018-2019 și Campioană județeană (Liga 4).
Formația este finanțată de omul de afaceri, Vasile Tîrșolea.
 

Asociația Club Sportiv Mostiștea Ulmu, cunoscut mai ales ca Mostiștea Ulmu sau pur și simplu ca Ulmu, este un club de fotbal român cu sediul în Ulmu, județul Călărași. Fondat în 2005 ca Phoenix Ulmu, clubul situat pe malul lacului Mostiștea a ajuns la al treilea nivel în patru ocazii, locul 10 fiind cel mai bun clasament al acestora.

Mostiștea joacă în prezent în Liga a III-a.

Mostiștea Ulmu a fost fondată în 2005 ca Phoenix Ulmu și a promovat pentru prima dată în Liga III după un singur sezon. Distribuit în a doua serie, Phoenix s-a clasat doar pe locul 17 din 18 și a retrogradat în Liga a IV-a. În 2010, sub proprietatea lui Vasile Tîrșolea, Phoenix a câștigat din nou Liga a IV-a - județul Călărași și după un play-off de promovare împotriva Nova Force Giurgiu, campionii județului Giurgiu, echipa din Ulmu a avansat din nou în al treilea nivel. 

După un prim sezon în care echipa a terminat pe locul 9 și s-a salvat de la retrogradare, Phoenix a ales să se retragă din campionat în ediția 2011–12 și a dispărut doi ani de pe scena fotbalului românesc. 

Înscris în 2013 în Liga V - județul Călărași, al cincilea nivel al sistemului ligii de fotbal din România, Phoenix Ulmu nu a reușit să iasă în evidență pentru următorii ani fiind clasat pe locul 6 și 4, apoi a fost exclus din ligă în sezonul 2015-16 din cauza probleme financiare. Această a doua excludere a fost și ultima pentru Phoenix, care acum a fost dizolvată oficial 

În august 2016, Comuna Ulmu a reînființat echipa de fotbal sub numele de Mostiștea Ulmu, nume dat după Lacul Mostiștea care se află în apropierea localității. [5] La scurt timp după, omul de afaceri român și fost proprietar al echipei, Vasile Tîrșolea a preluat controlul clubului de fotbal și în doar trei sezoane a reușit să promoveze clubul din Liga V la Liga III, drum care a inclus un play-off de promovare. și o victorie surprinzătoare față de campionul cel mai bine cotat al Bucureștiului, clubul istoric FC Carmen. 

FACEBOOK

CONTACT

Stadionului Ulmu, Calarasi
 
0787 545 840
 
mostisteaulmu@gmail.com

HARTA